Vijf jaar geleden hebben we in Ghana onze mudCAFETERIA gebouwd. Met deze unieke ervaring en alle opgedane kennis, verheugen we ons nu samen met lokale samenwerkingspartners op ons volgende project: mudLIBRARY!

 

We bouwen een bibliotheek in Ghana en hebben uw hulp nodig

Onder de paraplu ArchiFair realiseren Jaap Willemsen, Anna Schweiger, Hannah Berger en Luisa Zunft kleine gemeenschappelijke bouwprojecten in de Sahel. ArchiFair wil bij al deze projecten het gebruik van leem als bouwstof promoten. Leem is een natuurlijke grondstof en zeer milieuvriendelijk. Er is geen andere bouwstof die het cradle-to-cradle principe (elke grondstof en elk materiaal moet volledig hergebruikt worden zonder dat het zijn waarde verliest) overtuigender belichaamt dan het gebruik van leem. ArchiFair wil deze bouwstof in de Sahel promoten om het gebruik van beton te minimaliseren. Daarnaast maakt leem ook een comfortabeler binnenklimaat mogelijk.

Wist u dat:
• Beton voor meer dan 8% verantwoordelijk is voor de wereldwijde uitstoot van CO2?
• Er jaarlijks gigantische hoeveelheden zand en grind worden geoogst voor het maken van beton en hiervoor ecosystemen over de hele wereld worden verwoest en uitgebuit?

Ons huidige project mudLIBRARY betreft de bouw van een bibliotheek in het dorpje Nsutem in Ghana. We werken hiervoor samen met de Ghanese organisatie Bookdrop Ghana die de bibliotheek met boeken vult en analfabetisme-cursussen verzorgt voor de dorpsbewoners. Om het project te kunnen realiseren zijn wij afhankelijk van sponsoren en donateurs.

Help ons om de bouwkosten te financieren

Dankzij subsidies, particuliere donateurs en sponsors hebben we al € 15.000 van de bouwkosten kunnen ophalen! Help ons om de resterende € 20.000 te bereiken!

Doneer aan:
Naam: ArchiFair
IBAN: AT52 3800 1000 0011 2508
BIC: RZSTAT2G001

DONEER VIA DEZE LINK!

Het project

mudLIBRARY is een duurzaam bouwproject in het zuiden van Ghana. Tijdens een bouw-workshop van drie maanden wordt een bibliotheek gebouwd met voornamelijk het bouwmateriaal leem. Tijdens de workshop worden de lokale bevolking en studenten opgeleid door internationale experts en vertrouwd gemaakt met een systematische en duurzame bouwmethode. De nauwe samenwerking met de Technische Universiteit in Wenen, internationale experts en de lokale bevolking resulteert in een intensieve interculturele uitwisseling. Zo kunnen alle betrokkenen van elkaar leren en profiteren.

Het moderne design en de overdekte buitenruimtes bieden niet enkel de kinderen en jongeren van Nsutem maar juist de héle dorpsbevolking een plek om samen te komen. Na afronding van het project wordt de bibliotheek overgedragen aan een lokaal bestuur. De daaropvolgende lees- en schrijfworkshops, georganiseerd door onze partnerorganisatie Bookdrop Ghana zullen geletterdheid in de dorpsgemeenschap met sprongen vooruit helpen.

Wat brengt uw donatie teweeg?

  • Er komt een nieuwe, duurzame schoolbibliotheek
  • Er wordt een veilige plek gecreëerd waar de hele gemeenschap toegang heeft tot verschillende media om technische en vakspecifieke vaardigheden te verwerven
  • Internationale netwerken en samenwerkingsverbanden worden gepromoot
  • Architectuurstudenten maken tijdens hun opleiding kennis met duurzame, gestandaardiseerde bouwtechnieken
  • Leembouw krijgt een positief aanzicht en daarmee wordt de acceptatie van dit duurzame bouwmateriaal versterkt
  • Aan het einde van het project zal een handboek met alle resultaten worden gepubliceerd